Moedertje

Ermelo, 12-05-2019

Moederdag 2019.
Ik heb een moeder en ben er zelf één.
Wij beide hechten niet echt waarde aan zo’n speciale dag. Als ze willen en kunnen dan komen ze, zo niet no big deal. Moeder ben je het hele jaar. Nee, ben je vanaf dat je ze hebt uitgekakt totdat je dood gaat. In die tussentijd zul je het met mekaar moeten doen.

Ik, als moeder, doe mijn best en meer kan ik niet doen. Zoals we met elkaar omgaan laat zien dat het wel goed zit. En dus is het voor mij altijd moederdag. Morgen, als ik prinses uit die deur op Schiphol zie aankomen. Dinsdag als prins en extra-prinses bij ons aanschuiven met eten.
Maar ook alle andere dagen dat we verbonden zijn met elkaar. Contact hebben maar ook zonder contact bij elkaar horen. Gewoon omdat ik hun moeder ben en zij mijn kinderen. Ze maken me blij, gelukkig en trots. Ik hou van niets of niemand meer dan van hen. Mama zijn van die gasten is één groot feest. #dankbaar!

Ik, als dochter, doe mijn best en meer kan ik niet doen. Zoals we met elkaar omgaan laat zien dat het wel goed zit. En dus hoop ik dat het voor mijn mams altijd moederdag is. Dat ze zich altijd gewaardeerd voelt maar bovenal geliefd!
Vandaag ga ik niet naar haar toe. Gisteren was ik bij en met haar. Samen lunchen. Samen kletsen. Over van alles. Maar vooral elkaar laten voelen blij te zijn daar met elkaar te zijn. We wonen wat verder maar bijna dagelijks hebben we contact. En als het moet, dan ben ik er zo. Reken maar. Mijn mama, mijn unieke en bijzondere mama. Ze maakt me blij, gelukkig en trots. In vele opzichten een voorbeeld. Als betrokken moeder maar ook als echtgenote die onvoorwaardelijk van haar mannetje houd en zo vreselijk veel voor hem over heeft. “Mam, ik hoop dat je nog een paar mooie jaren hebt met de liefde van je leven. Weet dat je op mij EN Elles kunt rekenen. Ik hou de wereld van je en had uit geen enkele andere moeder willen kruipen”.
#alweerdankbaar

6 thoughts on “Moedertje

  1. lieve schat, alles wat je hebt verwoord is oooh zo waar.dit pakt mij diep.( de bekende natte ogen). en ik ben blij dat er een moederdag is.h.v.j. papaxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *